skip to Main Content

August Leadership Ortağı & Beba Vakfı Kurucusu Ümran Beba: Uluslararası kulvarda kadın yönetici olmak

Tunç Berkman ile 4P+1 programının bu bölümünde, August Leadership Ortağı v& Beba Vakfı Kurucusu Ümran Beba konuğumuz oldu.

Forbes dergisi tarafından ‘Türkiye’nin yaşayan en büyük iş düşünürlerinden biri’ olarak adlandırıldı ve Fortune dergisi tarafından 3 sene üst üste ‘İş Dünyasındaki En Güçlü Kadınlar’ global listesinde yer aldı. İlham verici lider, mentor ve çeşitlilik savunucusu olarak birçok sıralamaya girdi, sayısız ödüller aldı.

Ümran Beba yönetim, yetenek ve çeşitlilik özgeçmişi olan deneyimli, kıdemli bir üst düzey yöneticidir. Yaklaşık 35 yıllık Tüketim Ürünleri Endüstrisindeki deneyiminin 25 yılı Pepsico’da İstanbul, Hong Kong, Dubai ve New York olmak üzere 4 lokasyonda geçti. Güney Doğu Avrupa, Doğu Akdeniz/ Orta Doğu ve Türkiye’de Başkan ve Genel Müdürlük görevlerini takiben Pepsico’nun Asya Pasifik Başkanlığını yürüttü. Kıdemli İK Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Çeşitlilik Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu ve üst düzey işe alım, yetenek havuzu oluşturma, kültür yaratma, mentorluk, koçluk, çeşitlilik ve dahil etme, uygulama ve insan kaynakları yönetimi inisiyatifleri yanında birçok değişim projelerini yönetti.

2020 yılından bu yana August Leadership ortağı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Bakkavor Group plc bağımsız yönetim kurulu üyesidir.

Şubat 2022’de Değer Yaratan Liderler kitabı ortak yazarı Arzu Çekirge Paksoy ile lanse edilmiştir.

Ümran Beba Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde, Lisansüstü eğitimini İşletme alanında yaptı.

Back To Top