skip to Main Content

360+Media Interactive Kurucu Ajans Başkanı, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney: Pazarlamanın bütün aşamalarına üniversitede turizm sektöründe çalışırken vakıf oldum

Tunç Berkman ile 4P+1 programının bu bölümünde 360+Media Interactive Kurucu Ajans Başkanı, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney konuğumuz oldu.

Futurist, mobil dönüşüm uzmanı, yatırımcı, uygulamacı, konuşmacı, teknoloji markalaşma ve pazarlama uzmanı olan Öney, 1964 yılında İstanbul’da doğdu, İstanbul Üniversitesi’nde Ekonomi eğitimi aldıktan sonra 10 yıl boyunca Turizm sektöründe Türkiye’nin sayılı acentelerinde üst düzey pozisyonlarda görev aldı. Son 16 yılda ise Telekomünikasyon, Mobil ve Dijital alanlarda profesyonel yönetici olarak kariyerine devam etti. 2002 – 2007 yılları arasında Turkcell’de Uluslararası İş Geliştirme, Avrupa Birliği ve Amerika İlişkilerinde Yönetici olarak görev yapan Zehra Öney, 2007 – 2011 yılları arasında Mobilera A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Mobilera BV Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini eşzamanlı olarak yürüttü.

2011 yılında kendi ajansı 360+ Media Interactive’i kuran Öney, Ajans Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Öney, 2013 yılında Türkiye’yi artırılmış gerçeklik ile tanıştırmıştır. 2011 yılında Londra İngiltere’de kurulan ve günümüzde dünya çapında 65 milyondan fazla üyeye sahip olan artırılmış gerçeklik uygulaması Blippar’ın 2014-2017 yılları arasında Türkiye CEO’su ve aynı zamanda Blippar Global SMT (Senior Management Team) ve Blippar Türkiye Münhasır Temsilcisi olarak da görev yapmıştır.

Öney, 1,5 yıl süren bir hazırlık süreci sonrasında 2019 yılının Ocak ayında Teknolojide Kadın Derneği’ni 70’ten fazla kurucu üye ile kurmuştur. Teknolojide Kadın Derneği, Türkiye’de özellikle genç kızların teknoloji anlamında yetkinlik kazanmalarına destek olmak ve uzman insan kaynağı yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.

Back To Top