skip to Main Content

İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Mil: Turizm ve Gastronomi Anadolu’nun bacasız sanayisidir

Dr. Cüneyt Dirican’ın hazırlayıp sunduğu KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru programında İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Mil konuğumuz oldu.

Mil, 2020 yılında dünyada ve Türkiye’de turizmin yaşadığı sorunlara değinmenin yanında 2021 yılı için daha iyimser verilerin gelmesinin olasılık dahilinde olduğunu belirtti. Turizm işletmelerimizin dinamik karar alma becerilerinin öneminden ve farklı turizm başlıklarındaki avantajlarımızdan bahsedildi. Gastronomide ise Meksika Mutfağından Türk Mutfağına bir seyahat yapıldı. Kahvenin tarihçesinden pandemide yenilen gıdalara, baharat kullanımından lezzet anlayışına, damak ve mutfak kültürünün yanında sağlıklı beslenme de konuşuldu. Arttırılmış gerçeklik, mobil pazarlama, Endüstri 4.0, barista robotların tartışıldığı programda uzay turizmi de gündeme geldi. Coğrafi işaretleme ve güvenli turizm sertifikasyonunun önemine değinilen program turizm, gıda, mutfak sanatları ile ilgilenen tüm işletme, çalışan, öğrenciler ve vatandaşlar için arşivde bulunması gerekenlerden.

İyi olacak KOBİ’nin radyosuna kadar gelen programda; çiftçilerden,girişimcilere, esnaftan, C level yöneticiye, patrondan KOBİ’ye kadar herkese dijital koçluk yapan tek programda her hafta farklı, renkli ve zengin içerikli konularda entellektüel sermaye arttırımına gidiliyor.

Back To Top