skip to Main Content

Bosforo Mühendislik Kurucusu Ahmet Emre Turgut: Hijyen bizden sorulur!

Bosforo Mühendislik, milyonda bir bakteriye izin veren aseptik dolum üretimi ile “Hijyen benden sorulur” diyor.

Paketleme ve inovatif sistem odaklı çalışan Bosforo Mühendislik Kurucusu Ahmet Emre Turgut, Teknoloji Gündemi programında, dolum üniteleri üretiminin ne kadar stratejik olduğunu şöyle anlattı:

“Süt gibi gıda ürünlerinde, on binde 1 bakteriye izin veren Ultra Clean sistemini kullanıyoruz.”

Boş süt şişesinin sisteme girerek temizlendikten sonra, hidrojen peroksit ile ikincil bir temizlik işleminin yapıldığını belirten Turgut, bu maddenin dışarı atıldıktan sonra, pozitif basınçla, virüs girmesinin mümkün olmadığı kapalı ortamda, süt ve ketçap dolumunun yapıldığını anlatıyor.

Back To Top