skip to Main Content

360 Derece Enerji ile sanayide enerji verimliliği elde etmek mümkün

Altuğ Karataş’ın hazırlayıp sunduğu Sanayide Enerji Verimliliği Programı’nın bu haftaki konukları 360 Derece Enerji firmasının yetkilileri oldu. 360 Derece firmasından Enerji Piyasaları Uzmanı Bülent Çebin, Dijital Çözümler Uzmanı Ertan İstanbullugil ve Yenilenebilir Enerji Sistemleri Uzmanı Yusuf Özer ile sanayide 360 derece enerji kavramı ele alındı.

360 Derece firmasından Enerji Piyasaları Uzmanı Bülent Çebin, “Sanayinin öncelikle tarifelere dikkat etmesi gerekiyor. Eski alışkanlıklar devam ettiriliyor ancak baştan avantajlı olarak kullandığınız tarife, bir süre sonra sizin için zararlı bir hale gelebiliyor. Örneğin sanayide olan çift terimli tarifeden tasarruf ediliyordu şimdi ise 1 milyon TL’nin altında elektrik tüketimi olan firmalarda çift terimli tarife faydadan çok zarar oluşturabiliyor. Halen daha çift terimli tarifeyi kullanmaya devam eden fabrikalar olduğunu sahada görüyoruz.” diyerek tarifeler hakkında açıklama yaptı.

Dijital Çözümler Uzmanı Ertan İstanbullugil, “360 Derece Enerji’nin dijitalizasyon ayağında üç temel başlıkta hizmet veriyoruz. Bu üç hizmeti ise; elektrik altyapı ile kontrol iyileştirilmesi, otomasyon sistemleri ve üretim yönetim sistemleri olarak sınıflandırıyoruz. Fabrikaların ihtiyaçları beklentileri doğrultusunda bu hizmetleri sunuyoruz. Yaptığımız kontroller ve incelemeler neticesinde tespit edilen sorunları ve özellikle iş güvenliğini tehlikeye atacak durumları müşteri ile paylaşıyoruz.” sözleriyle sundukları hizmetleri özetledi.

Yenilenebilir Enerji Sistemleri Uzmanı Yusuf Özer, “Yenilenebilir enerji Türkiye’de önce lisanslı projelerle başladı ve 56 MW’lık güneş enerjisi, 40 MW rüzgar enerjisi geliştirmesi gerçekleştirdik. Lisanssız projeler hayata geçtiği zaman ise Türkiye çapında 350 MW’a varan proje geliştirmemiz oldu. Sahalardan elde ettiğimiz tecrübelerle iki yıldır çatı ve cephe projelerine yoğunlaştık. Ticarethanelerin, sanayilerin çatılarında ve cephelerinde güneş projelerinin yaygınlaşması için çalışıyoruz. 12 Mayıs ayında yayınlanan yeni yönetmelikle birlikte sınır 5 MW’a yükseltildi. Bu gelişme sanayicilerimiz için beklediğimiz bir gelişmeydi. Bu gelişmenin de sektörde olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.” diyerek yenilenebilir enerji sektörüyle ilgili bilgiler verdi.

Sanayide Enerji Verimliliği programında bu hafta; gerçekleştirilen enerji verimliliği projeleri, tarife analizleri, dijitalizasyon uygulamaları ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili gelişmeler konuşuldu.

Back To Top